Zondag 22-05-2016

Buur(t)feest Amsterdam 22 mei van 15.00 – 18.00 uur
Reinier Claeszenstraat / Maarten Harpertszoon Trompstraat / Lumeijstraat / Reinier Claeszenplein

De bewoners die hun tuin of balkon openstellen voor buren zullen wat smakelijke gesponsorde hapjes van de Griekse Traiterie Ela!, Turks brood van versmarkt Istanblue en Ram’s Roti thuis bezorgd krijgen. Ook worden er rond half zes nog een aantal heerlijke pizza’s van Italiaans buurtrestaurant Faam verdeeld onder de opengestelde woningen, op=op. Het wordt enorm gewaardeerd als u als bezoeker van een van de adressen iets te drinken meeneemt. Daarnaast wordt een hapje of iets om op de Turkse broden te smeren ook blij ontvangen.

Buur(t)feest 22 mei Reinier

Programma

Bewoners en aanhang zijn voor de eerste optredens welkom in de gezamenlijke ruimte en -tuin aan Lumeijstraat 54 waar de deur open zal staan. Neem je buurman of buurvrouw gezellig mee!
15.00 – 16.00 uurSwing & Tell​ trapt af en brengt je terug naar de 50’s en 60’s.
16.00 – 16.15 uur – Bewoners Fons, Reinier en Constant vertellen in gedichtvorm over de straatnamen rondom het appartementencomplex. Dit onder begeleiding van muziek.
16.15 – 16.45 uur – Harpiste en zangeres Rosalie Wammes zal met haar geluid de binnentuinen betoveren.

De laatste twee optredens vinden plaats aan andere kant van het complex; Maarten Harpertszoon Trompstraat!
Voor dit optreden stellen de volgende bewoners hun balkon / tuin open en kunt u bij deze adressen langs:
Mark: Reinier Claeszenstraat 15hs
Nieske: Reinier Claeszenstraat 7 – 3 hoog
(het beste zicht op de band, vol = vol)
Arjeh: Maarten Harpertszoon Trompstraat 28hs

Bregje: Maarten Harpertszoon Trompstraat 34hs

16.45 – 16.55 uur – in de tuin van MHT-straat 28hs! Gedichten van Jacobien. Deze stoere 14-jarige meldde zich op het laatste moment nog aan en wil graag twee gedichten van eigen hand voor jullie voordragen. Een werk van haar; ‘Lief klein meisje’, is laatst in Het Parool gepubliceerd en kun je hier lezen.
17.00 – 18.00 uur
 – De afsluiter Soul Supply zal met funk, soul en oude meezingers geheid zorgen voor een feestje. Dat wordt lekker dansen. Soul Supply krijgt vandaag versterking van vrienden van de band Lust.

Tot dan!