Supporters & sponsoren

Zonder de supporters en sponsoren is Buur(t)feest Amsterdam nergens. Heel erg bedankt voor jullie fysieke, financiële en/of mentale steun tot nu toe. Hopelijk kunnen er nog vele enthousiaste kleine en grote ondernemers worden toegevoegd aan dit nu al mooie lijstje. Klik op de logo’s om de websites van de sponsoren en supporters te bezoeken.

Wil je Buur(t)feest Amsterdam sponsoren, supporten of heb je ideeën voor een leuke samenwerking dan hoor ik het graag.

logo ABC-West 2013ABC Alliantie West – Heeft u een idee voor een activiteit, een plan voor de buurt of hulp nodig bij eenzaamheid, schulden of het invullen van formulieren? Onze sociale wijkteams kunnen veel voor u betekenen! Wij ondersteunen uw activiteit en bieden hulp bij het verbeteren van uw persoonlijk welzijn of de leefbaarheid in de buurt. Wilt u zich inzetten als vrijwilliger of mantelzorger? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Neem snel contact met ons op!

ABC Alliantie Welzijn heeft vanaf het begin enorm geholpen bij het opzetten van Buur(t)feest Amsterdam. Waar nodig gaven zij advies, een helpende hand en zeer welkome financiële bijdragen. De eerste feesten zijn mede door hen mogelijk gemaakt.

GASD_1_westGemeente Stadsdeel Amsterdam-West steunt bewoners met initiatieven voor en door de buurt en stellen hiervoor budgetten beschikbaar. Heeft u ook een goed initiatief meld u in uw buurt aan.

Vanaf het eerste moment voelt Buur(t)feest Amsterdam zich gesteund door Gemeente Amsterdam-West. Hun ervaring en financiële steun zijn zeer waardevolle bijdragen.

De Balkonie – Samen maken we Amsterdam nog een stukje mooier!DeBalkonie-LOGO-lang-HR
Voor ons is de stad een fijne plek als er ook groen is. We willen jou inspireren tot het creëren van je eigen buiten waar je ieder vrij moment wilt doorbrengen. Ook zonder groene vingers kun je je eigen buiten omtoveren tot een kleine oase.

De vrolijke eigenaren van De Balkonie, Friederike Joppen en Thijs Box, hebben Buur(t)feest Amsterdam een boost gegeven door hun positieve instelling, financiële- en mentale steun en goede adviezen. Ook hebben ze een Buur(t)feest in eigen straat aangevraagd en deze vindt 22 mei 2016 plaats. 

Burennetwerk - LogoJPEGgrootBurennetwerk Amsterdam heeft als missie dat in alle buurten van Amsterdam mensen die een ‘Goede Buur’ willen zijn gekoppeld worden aan mensen in hun eigen omgeving die wat extra hulp kunnen gebruiken. Burennetwerk Amsterdam brengt het aanbod en de vraag bij elkaar.

Burennetwerk Amsterdam steunt Buur(t)feest Amsterdam en draagt een steentje bij door alle ‘Goede Buren’ op de hoogte te stellen als er een feest plaatsvindt in een appartementencomplex. Zo worden diegene die wat hulp kunnen gebruiken ook op de hoogte gesteld van de festiviteiten. Wil je zelf ook ‘Goede Buur’ worden? Meld je aan via hun website: www.wieisgoedebuur.nl

unnamedTOON is een winkel en podium waar creatieven van elk soort hun werk tonen en verkopen. TOON is gevuld met kunst en interieur: oorspronkelijk en tweedekans. TOON is vooral een dynamische ontmoetingsplek waar elke bezoeker iets toevoegt.

TOON draagt Buur(t)feest Amsterdam een warm hart toe en heeft financiële steun gegeven bij de laatste editie. Ga zeker langs bij de gezellige eigenaren Marina en Laura voor de mooie kunst, fotografie en vintage. Geniet van de koffie en/of borrel met lekkers en de hele fijne huiselijke sfeer.

balkonbar logo (final)BALKONBAR – is een product van Arjen Spijkerman en Daan Meijners. Zij geloven in het optimaal gebruik van de buitenruimte en in sociaal en verantwoord ondernemen. Een ieder die in de stad woont kent het probleem van de altijd te kleine buitenruimte. Arjen kwam daarom in 2015 met de BALKONBAR. Een bar die je aan je balkon kunt hangen en geen aparte tafel meer nodig hebt. Ze worden geproduceerd bij sociale werkplaatsen en vanuit Amsterdam worden de producten door het hele land verzonden.

De enthousiaste en creatieve ondernemers Daan en Arjan namen zelf contact op met Buur(t)feest Amsterdam. Ze vinden het een mooi concept en steunen het door een financiële bijdrage en met een actie voor de buurtbewoners. Tijdens het feest in de Reinier Claeszenstraat hebben de bewoners een leuke kortingsflyer ontvangen waardoor de realisatie van een BALKONBAR voor iedereen dichterbij komt. 

ETEN EN DRINKEN

Het is leuk als buren wat lekkers maken voor het bezoek of als ze langs gaan bij andere buren. Maar het is toch ook heel fijn als buurtondernemers hun lekkers presenteren op Buur(t)feest Amsterdam. De volgende ondernemers stelden met liefde hun smakelijke hapjes en drankjes beschikbaar.

Buur(t)feest Amsterdam 19 juni 2016

final buurman pdfEetwinkel Buurman & Buurman – Paul en Coen, zijn buurmannen en vrienden van de Erasmusgracht. In een camper op weg naar Bordeaux, kwamen zij op het idee om samen een biologische eetwinkel te beginnen. Ze werken met een kleine kaart die van dag tot dag kan verschillen, waarop naast diverse pizza’s elke dag in elk geval een of twee salade’s en een nagerecht staat. Geef je een feestje? Dan verzorgt Buurman en Buurman graag de catering of je kunt het ook bij ze vieren.

Na mijn vraag of de heren bereid waren een aantal pizza’s te sponsoren voor het aankomende Buur(t)feest Amsterdam reageerden ze als volgt: “Wij vinden het altijd leuk om pizza’s weg te geven. Nou ja, voor zo’n initiatief in ieder geval, haha.” Dus daarom kunnen we hun originele samenstellingen en knapperige bodem zelf proeven op het feest van 19 juni. Houd de Facebookpagina van Eetwinkel Buurman & Buurman in de gaten, want ze organiseren de laatste zondagmiddagen van de maand erg gezellige spelletjesavonden. 

Bakkerij Basak – Deze bakkerij is altijd in beweging. Er wordt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kneiterhard gewerkt en dan toveren ze de meest lekkere Turkse broden, baklava en andere lekkernijen uit de keuken.

Ik woon hier om de hoek en de geuren uit de winkel zijn soms niet te weerstaan. Dan haal ik zo’n lekkere Simit (een knapperig ringvormig Turks sesambroodje). Deze harde werkers vonden het erg leuk om op deze manier deel te nemen aan het Buur(t)feest dat plaats vindt in het complex waar zij zelf zitten met hun winkel.

Ela TraiterieTraiterie Ela! – Samen met Maria heeft Ineke eind 2014 haar Griekse delicatessenwinkel geopend aan de Jan van Galenstraat 68. Je kunt er terecht voor biologische olijfolie, kruiden en thee, retsina (populaire Griekse wijnsoort), maar ook voor maaltijden. Deze kun je afhalen of ter plekke nuttigen in de winkel. Naast alle delicatessen koken ze elke dag verse Griekse gerechten. Daarnaast hebben zij dagelijks ook een aantal verse vegetarische maaltijden in de vitrine. Ela! kan ook catering regelen voor uw feest.

Traiterie Ela! sponsort Buur(t)feest voor de tweede keer. Ik ging bij de winkel langs om ze te bedanken voor de sponsoring van de heerlijke Griekse hapjes op Buur(t)feest Amsterdam van 22 mei. En toen bood Ineke zomaar nogmaals aan om met hun lekkerneijen het Buur(t)feest te verrijken. Daar word je toch blij van!!!
Wees Welkom! Dat is wat het Griekse Ela! betekent. En dat voel je je als je bij Ineke en Maria over de drempel stapt. Deze gezellige winkel / restaurant ademt Griekenland en je waant je direct op vakantie. 

Buur(t)feest Amsterdam 22 mei 2016

Logo Plooy Brood & Banket

Bakkerij Plooy Brood & Banket is al sinds 1999 een begrip in Amsterdam West. Wij zijn gespecialiseerd  in E-nummer vrij brood en -desem. Naast brood hebben wij een ruime keuze uit gebak, taarten en petitfours, die elke dag vers worden bereid. Ook voor belegde broodjes bent u bij ons aan het goede adres. De lekkerste broodjes van Amsterdam West. Bestel online of kom lang in de winkel aan de Jan Galenstraat 71

Agnes Plooy van Bakkerij Plooy Brood & Banket reageerde direct enthousiast toen ik haar vroeg om op Moederdag wat lekkers te sponsoren voor bij het vullen van de enveloppen voor Buur(t)feest Amsterdam. Ze maakte prachtige, heerlijke hartvormige aardbeientaartjes en zeer smakelijke koekjes. Een aanrader om even langs te gaan voor mooi brood of smakelijk gebak.

Ela TraiterieTraiterie Ela! – Samen met Maria heeft Ineke eind 2014 haar Griekse delicatessenwinkel geopend aan de Jan van Galenstraat 68. Je kunt er terecht voor biologische olijfolie, kruiden en thee, retsina (populaire Griekse wijnsoort), maar ook voor maaltijden. Deze kun je afhalen of ter plekke nuttigen in de winkel. Naast alle delicatessen koken ze elke dag verse Griekse gerechten. Daarnaast hebben zij dagelijks ook een aantal verse vegetarische maaltijden in de vitrine. Ela! kan ook catering regelen voor uw feest.

Wees Welkom! Dat is wat het Griekse Ela! betekent. En dat voel je je als je bij Ineke en Maria over de drempel stapt. Deze gezellige winkel / restaurant ademt Griekenland en je waant je direct op vakantie. Voor het feest van 22 mei sponsort Ela! heerlijke tzaziki, dolma’s en andere smakelijke verrassingen. 

Istanblue

Foto van buurtorganisatie de Jan Eef.

Versmarkt Istanblue
Deze winkel aan Jan Evertsenstraat 105-107 heeft in 2015 een metamorfose ondergaan van slager naar versmarkt. Werknemer Yildirim zegt dat het goed loopt ondanks de vele supermarkten in de omgeving: “Nee, we hebben geen last van elkaar, in de Jan Eef zijn we een grote familie toch?! Natuurlijk gaan bewoners naar de grote supermarkten in de buurt, maar dan lopen ze vaak ook nog bij ons naar binnen. Vooral met mooi weer komen mensen lekker vlees halen voor de barbecue of andere spulletjes voor een picknick in het park.” Met andere woorden stap ook een keertje binnen bij Istanblue van Fatih Aktas en Ali Yuksel die voor het Buur(t)feest van 22 mei twintig verse Turkse broden sponsorde.

Rams Roti logoRam’s Roti West is het populaire Surinaamse Hindoestaanse (afhaal)restaurant van Sanjai Jairam aan Jan van Galenstraat 107-F. 

Eigenaar Sanjai was heel verbaasd dat ik het hapje ‘bara’ niet kende. ‘Iedereen kent dat toch?’ Het is dus maar goed dat hij deze hartige snack uit de Hindoestaanse keuken sponsort op Buur(t)feest Amsterdam van 22 mei. Bara is 100% vegetarisch en wordt 100% vers bereid en is 100% halal. 

MMIX ConsultFaam – is een pareltje aan Reinier Claeszenstraat 10 waar ze naast de traditionele pizza’s verrassen met zeer smakelijke originele eigen creaties uit de houtoven.

Flip en Dirk van het succesvolle Italiaanse restaurant Faam zeiden direct ‘ja’ toen ik vroeg of ze een aantal pizza’s wilden sponsoren. Niet één keer, maar twee keer!!! En ze zijn een partij lekker die pizza’s! Zeker een keer een bezoek brengen als je in de buurt bent, ook als je niet in de buurt bent dus.

Buur(t)feest Amsterdam 21 februari 2016

thewinespot_logo_orgineelThe Wine Spot is een wijnhandel in Amsterdam West, in het midden van De Booming Baarsjes, net over de wiegbrug (de grens met Oud-West). Een wijnwinkel met een authentiek assortiment kwaliteitswijnen, gerund door enthousiaste mensen met veel liefde voor het vak. Lekkere en betaalbare wijnen! Gekoelde wijnen, cava’s, champagnes, cremant’s. Wijn- en spijsadvies.

Paulo en Filipe van The Wine Spot maakten naar eigen recept kruidige glühwein op het Buur(t)feest van 21 februari en die heeft de buurt verwarmd. 

bellevuelogoDomaine de Bellevue – Sinds 2004 bezitten wij, vier Amsterdammers met enige passie voor wijn, een wijngaard in Zuid-Frankrijk: Domaine de Bellevue. Met de inzet van familie, vrienden en kennissen en de hulp van locale deskundigen proberen we van de wijngaard en de bijbehorende akkers een rendabel bedrijf te maken. Maar vooral willen wij een goed drinkbare wijn produceren met zo min mogelijk, liefst geen milieuonvriendelijke middelen.

René kwam op het Buur(t)feest zijn eigen fruitige witte wijn zelf uitschenken op Buur(t)feest Amsterdam van 21 februari. Gezellig en erg lekker.

Aladins Notenhoek 3Aladdin’s Notenhoek is al ruim 50 jaar gevestigd aan de Jan Evertsenstraat hoek Mercatorplein in stadsdeel West te Amsterdam. Wij zijn een fysieke notenspeciaalzaak. maar verkopen ook online zuidvruchten en noten. Kopen bij ons betekent het binnenhalen van brandverse noten. Deze claim kunnen wij waarmaken doordat er ook daadwerkelijk iedere dag noten worden gebrand.

Deze bekende notenwinkel van Joop en Gerrie Sierat sponsorde hun gepaste Mercatormix.