Over Buur(t)feest Amsterdam

Een boodschapje doen voor de buurvrouw, je sleutel afgeven of een bakje koffie doen met de buurman. Vroeger was contact met buren heel normaal, tegenwoordig is dit minder vanzelfsprekend. Buur(t)feest Amsterdam haalt deze connectie weer terug naar het heden. Naast gezelligheid zorgt dit initiatief voor meer sociale controle, een veiliger gevoel en minder eenzaamheid in de buurt. Elkaar gedag zeggen kan al een groot verschil maken.

Buur(t)feest Amsterdam is een feest dat plaatsvindt in de binnentuinen en op de balkons van misschien wel uw appartementencomplex. Een aantal bewoners stellen hun woning, balkon en/of tuin open voor buren. Op een zondagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur kan elke bewoner van het betreffende appartementencomplex optredens in de tuinen en op de balkons bekijken vanuit hun eigen huis of bij een van de buren onder het genot van een hapje en drankje.

Het eerste Buur(t)feest Amsterdam vond plaats op zondag 31 mei 2015 in de binnentuinen en op de balkons van mijn eigen appartementencomplex. Een groot succes, hier kunt u de foto’s bekijken. Een aantal bewoners stelden hun huis, balkon en/of tuin open zodat buren langs konden komen. Met een hapje en borreltje in de hand genoot men van balkonoptredens van verschillende muzikanten zoals Bobbie Wall, BlackRockstar en Swing & Tell. De volgende feesten staan al op de agenda. Data en locatie van komende feesten zijn hier te vinden.

Iedereen mag en kan op zijn eigen manier ‘deelnemen’ aan dit initiatief. Geniet u liever van een afstandje van eigen balkon? Wilt u graag echt uw buren ontmoeten? Of nodigt u liever vrienden en familie uit? Alles kan. Wilt u zelf optreden op een van de balkons muzikant? Steekt u graag de handen uit de mouwen als vrijwilliger? Of heeft u andere goede ideeën? Kom maar op!

Heeft u nog vragen of ideeën? Wilt u zelf een Buur(t)feest bij u in het complex? Neem gerust contact op met mij:

Linda Oudendijk
Hoofdweg 391-1
0634192496
info@buurtfeestamsterdam.nl

One comment