Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Het heeft even geduurd, maar daar zijn ze dan eindelijk. De foto’s van het tweede Buur(t)feest Amsterdam aan de Hoofdweg gemaakt door fotograaf Daan Ruijter. Een memorabele editie want het is de eerste met prachtig weer, korte mouwen en optredens in de tuinen. Onder de fotogalerij is een uitgebreide omschrijving van de dag te lezen. Ik hoor heel graag wat je van dit Buur(t)feest vond als je aanwezig was. Wil je zelf graag zo’n feest in de binnentuinen van jouw appartementencomplex, neem contact met mij op.

Ik vond het in ieder geval een enorm geslaagde versie.

Liefs Linda

ps. Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.

Korte mouwen-weer. De eerste zonnige editie van Buur(t)feest Amsterdam is een feit. In de regen blijkt het concept goed te werken, is het vandaag net zo gezellig in de zon? Vers Turks brood van de bakker op de hoek, de heerlijke gesponsorde smeersels van Traiterie Ela! en zakjes pinda’s worden voor het feest begint langsgebracht bij de drie balkons en tuin die opengesteld worden door de bewoners.

Swing & Tell geeft de aftrap op het ruime balkon van Lorieke aan de Orteliusstraat dat voor alle bewoners goed te zien is. Langzaamaan verschijnt iedereen vanuit z’n woning met een verfrissend drankje in de hand. De feestelijk versierde balkons raken al snel gevuld en het applaus zwelt na elk nummer verder aan.

Stand-up comedian Rachid is de volgende entertainer. De huiskamer van Tjerk en Loes wordt razendsnel omgetoverd tot een heus theater en de buren mogen allemaal langskomen en plaatsnemen. Het is een gezellige boel en Rachid zorgt bij iedereen voor een grote glimlach op het gezicht.

Van comedy naar klassieke muziek. Harpiste Majsa Koperberg en fluitiste Maria Cristina González spelen in de tuin van Wilco aan de Hoofdweg en verspreiden hun prachtige klanken aan de binnenkant van het appartementencomplex. Ademloos kijken de buren die zich in de tuin hebben geschaard naar de twee dames. Ook op de balkons staan bewoners te genieten van de muziek die precies klopt bij het zondagse gevoel. Een groot verdiend applaus volgt.

Op het balkon van organisator Linda Oudendijk maken comedian Da Preacher en beatboxer MC Aldrin zich klaar voor hun act. Dit hilarische duo heeft een chemie waarbij een enorme bak energie vrijkomt. Ze brengen ons op humoristische wijze in contact met culturen, verschillende leefgewoonten en bijzondere tradities van over de hele wereld. De bewoners worden meegesleept en opgezweept door de mannen en binnen no time staan de binnentuinen op z’n kop.

Terwijl afsluiter Bart van Liemt zich voorbereid op zijn act worden de heerlijke pizza’s van Eetwinkel Buurman & Buurman bezorgd bij de verschillende bewoners die hun woning hebben opengesteld. Onder het genot van een ‘slice’ deinen de bewoners en bezoekers mee op het fijne pure stemgeluid van Van Liemt. Liedjes uit het rijke repertoire van The Sheer, Baskerville en Bade komen voorbij en een paar covers van grootheden waaronder Paul McCartney. Hij doet precies waar hij om bekend staat; vol overgave en met zijn hele lichaam muziek maken en veroverd hiermee zijn publiek. ‘We want more’ klinkt het vanaf het balkon van buurman Chris aan de overkant. Genieten geblazen.

En dan is het zover, tijd om af te sluiten. Wat een geweldige dag, wat een geweldig weer en wat heb ik toch enorm leuke buren. Het grote applaus, dat klinkt vanuit de tuinen en vanaf de balkons, bevestigd dit alles. Na de officiële afsluiting gaat het feest nog even door. De bbq’s gaan aan en buren nodigen elkaar uit voor een drankje, kipspiesje en chocoladebanaan 😉

Bedankt allemaal voor de medewerking, het vertrouwen en de opkomst in grote getale. Het was een geweldig feest mede dankzij jullie! En dit was natuurlijk allemaal nooit gelukt zonder de hulp van bewoners, sponsoren en supporters. Heel erg bedankt!

0 comments