Gedichten van Jacobien

JacobienBewoonster Jacobien Vos meldde zich op het laatste moment nog aan. Ze schrijft heel graag gedichten en verhalen en aanstaande zondag zal zij een paar van haar werken voor ons voordragen. Onlangs heeft ze met haar gedicht ‘Lief klein meisje’ in Het Parool gestaan en dat stuk is hieronder te lezen.

Lief klein meisje

Het was vrijdag 18 maart 2016 tien over vier ’s middags, ik liep van school naar huis. Toen zag ik jou fietsen lief klein meisje, ik schat je 10 of 11 jaar oud. Je had een mooie blauwe jas aan, je fietste keurig met twee handen aan het stuur en met een flinke vaart, ik denk dat je haast had. Toen stak je je hand uit omdat je af ging slaan. En dat, lief klein meisje, zorgde voor een glimlach op mijn gezicht. Want wat jij deed, lief klein meisje, daar kunnen veel grote mensen een voorbeeld aan nemen. Het is zo’n simpele handeling die je deed, maar blijkbaar lastig voor zoveel volwassenen. Maar gelukkig niet voor jou, lief klein meisje. Ik ben blij dat jij wel waarde hecht aan de verkeersregels en je eigen, en andermans veiligheid. Ga zo door, lief klein meisje!

Jacobien Vos (14 jaar)

0 comments