Foto’s Buur(t)feest Amsterdam 22-05-2016

Ja daar zijn ze dan, de foto’s!!!

De tweede officiële editie van Buur(t)feest Amsterdam vond plaats in appartementencomplex Reinier Claeszenstraat, Maarten Harpertszoon Trompstraat, Lumeijstraat en Reinier Claeszenplein. De regen viel, maar de buurt liet zich niet uit het veld slaan, integendeel. De foto’s zijn gemaakt door Femmy Weijs Photography. Klik op de foto’s om ze groter te bekijken en de onderschriften te lezen. Uitgebreide tekst over de dag vindt u onder de fotogalerij. Enjoy!

Swing & Tell beet het spits af met hun 50’s en 60’s sound op de galerij twee hoog aan de gezamenlijke ruimte- en tuin aan de Lumeijstraat. Bewoners aan het Reinier Claeszenplein stelden de tuin en ruimte speciaal voor deze gelegenheid open voor hun buren. Er was gelukkig een overdekte stalling waar de bezoekers in de tuin konden schuilen.

Intussen haalden buurtbewoners Arjeh en zijn broer de bara’s op bij Ram’s Roti en de tzatziki en dolma’s van de Griekse Traiterie Ela! Samen met het verse Turkse brood van Versshop Istanblue zorgde dit voor smullende bewoners.

Het volgende optreden op op dezelfde hoogte werd verzorgd door bewoners van de Reinier Claeszenstraat; Reinier, Fons, Constant en Charlotte. In gepaste outfits vertelden zij in gedichtvorm onder begeleiding van muziek over de achtergrond van de straatnamen rondom het complex en zorgden voor een grote glimlach op de gezichten van hun buren. Hier kunt u de gedichten nog eens nalezen.

Harpiste en zangeres Rosalie Wammes volgde het vrolijke kwartet op de begane grond op met haar elektrische harp. Ze verzamelde de kinderen gezellig om haar heen en betoverde de binnentuinen met haar prachtige stem en dromerig harpgeluid.

De stoere bewoonster Jacobien (14) had zich op het laatste moment aangemeld om drie gedichten van eigen hand voor te lezen voor haar buren. Eerder had al een gedicht van haar in Het Parool gestaan (hier te lezen). Tijdens de voordracht kon je een speld horen vallen in de binnentuin en het applaus was niet van de lucht. Erg indrukwekkend.

Na dat moment van rust ging het optreden verder aan de andere kant van het complex. Daar openden nog vier bewoners hun deuren voor hun buren naar balkon en tuin. Speciaal voor deze gelegenheid stelde bewoner Bart een formatie samen uit twee bestaande bands; Soul Supply en Lust. Al snel stond iedereen op verschillende plekken mee te zingen, te dansen. De warmte van de versgebakken pizza’s van Faam zorgden, naast de andere lekkernijen, voor nog een beetje extra energie. Het feest ging dan ook nog een paar uur door.

Bedankt allemaal voor de medewerking, het vertrouwen en de opkomst in grote getale. Het was een geweldig feest mede dankzij jullie!

En dit was natuurlijk allemaal nooit gelukt zonder de hulp van bewoners, sponsoren en supporters. Heel erg bedankt!

Liefs Linda

6 comments

 1. Thijs · mei 27, 2016

  Volgend jaar weer? Moeten hier een traditie van maken.

 2. Marieke · mei 27, 2016

  Wat was het geweldig, dank je Linda voor het initiatief en alle energie die je erin gestoken hebt. Gr Marieke

 3. Niek · mei 27, 2016

  Wat een leuk initiatief en wat een vrolijke gezichten
  Dit kan een groot initiatief worden ALLEN SUCCES