Dat wordt scoren bij je buren!

Het lijkt wel alsof alle jaargetijden zijn langsgekomen de afgelopen weken. Hopelijk schijnt er straks een lentezonnetje op zondag 21 februari. Toch kunnen we voor een namiddag buiten op het balkon en in de tuin nog wel iets extra’s gebruiken naast dekentjes en een vuurkorf hier en daar. Filipe Rodrigues, mede-eigenaar van wijnhandel The Wine Spot op de Admiraal de Ruyterweg, denkt mee en doet een duit in het zakje met zijn heerlijke recept voor glühwein. Want zoals Rodrigues zegt; ‘De zelfgemaakte versie van dit warme kruidige drankje is toch het lekkerst’. Dat wordt scoren bij buren, vrienden en familie tijdens Buur(t)feest Amsterdam.

Gluhwein

Ingrediënten
1 fles goede, niet te dure wijn. mag stevig of soepel (als het maar smaakvol is)
2 sinaasappels (halve schil van één sinaasappel bewaren)
1/2 citroen (schil bewaren)
Specerijen: bijv. kruidnagelen, stokje kaneel, steranijs, korianderzaad
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
Een scheut cognac, rum of brandy
Een scheut Cointreau of Grand Marnier

Bereiding
• Schenk de fles wijn uit in de pan en zet op een zacht pitje.
• Pers de sinaasappelen en de citroen uit. Giet het sap bij de wijn in de pan.
• Voeg de schillen van de sinaasappel en citroen toe.
• Evenals de kruidnagels, kaneel en basterdsuiker.
• De sterke drank mag er ook bij.
Verwarm het geheel tot een graad of 70 en laat minstens een half uur trekken.
• Haal de pan van het gas en laat het nog een tijdje staan. 

Tips
• Gebruik niet meer dan een halve citroen, anders wordt het te zuur.
• Biologische citrusvruchten is aan te raden.
• Gebruik verse sinaasappels.
• Wees niet zuinig met kruidnagels. 

Proost!