Buur(t)feest Amsterdam in 2016

Buur(t)feest Amsterdam gaat ervoor in 2016! Beginnend in appartementencomplexen te Amsterdam West, verspreidt het initiatief als een olievlek over heel de hoofdstad. Vlaggetjes en ballonnen overal, buren die elkaar ontmoeten, muzikanten uit de buurt die spelen op balkons en in de binnentuinen. Dromen mag toch?!

Het eerstvolgende feest is de Pre Party op 21 februari in het appartementencomplex aan Reinier Claeszenstraat / Maerten Harpertszoon Trompstraat / Lumeijstraat / Reinier Claeszenplein. Deze is als voorbereiding op de officiele editie van zondag 22 mei 2016, zo kunnen bewoners vooraf kennismaken met het concept Buur(t)feest Amsterdam. Daarna krijgen de bewoners van de Hoofdweg / Jan Evertsenstraat / Orteliusstraat / Jan van Galenstraat op 19 juni 2016 weer een feestje. Wil jij ook een Buur(t)feest in je eigen appartementencomplex neem dan contact op met de organisatie.

Na het eerste Buur(t)feest op zondag 31 mei 2016 in de binnentuinen van mijn eigen appartementencomplex aan de Hoofdweg bleek dat bewoners erg enthousiast waren over het concept en de uitvoering. Overal werden de vlaggetjes en ballonnen opgehangen naar mate de datum van het feest naderde. Dat was een geweldig gezicht en gaf een geweldig gevoel. Wel hadden de bewoners voordat het feest plaatsvond moeite om een voorstelling te maken van het geheel omdat het concept nogal vernieuwend is. Bewoners zien graag eerst wat de bedoeling is voordat ze hun eigen huis openstellen. Wat ook logisch is. Vandaar de Pre Party voor de komende editie. Ik heb er zin in!!!

0 comments