Bobbie Wall; kers op de Buur(t)feest-taart

Laat me u voorstellen aan de artiest die het programma compleet maakt; Bobbie Wall. Met twee muzikanten als ouders is het niet gek dat Bobbie zo ongeveer op het podium is opgegroeid. Het is een plek waar ze zich al vanaf jongs af aan het liefst begeeft. Als tiener leert ze zichzelf piano spelen zodat ze haar eigen popliedjes kan schrijven.

Bobbie Wall - Maaike van Esch

In 2013 komt Bobbie Wall in aanraking met producer Huub Reijnders en besluit ze, nadat Bobbie wordt getekend bij Hooray for Music Publishing, nieuwe liedjes te schrijven voor haar debuut EP. Na een reeks succesvolle schrijfsessies met songwriters JP Hoekstra (Krezip, Douwe Bob), Angelo de Rijke (Guus Meeuwis) en Tom Meijer (A Polaroid View) zijn de nummers af. De catchy popsongs met soulvolle country twist worden ingespeeld door topmuzikanten als Jimmy van den Nieuwenhuizen (VanVelzen), Kobus Groen (Miss Montreal), Jack van de Ven (Giovanca), Bernard Gepken (Michael Prins) en Tom Meijer (A Polaroid View) en vele anderen. De EP is af en Bobbie klaar om aan de wereld de volgende vraag te stellen: ‘May I sing for you?’

Onlangs lanceerde ze haar debuut EP May I sing for you? op een onconventionele wijze. In streetart galerie ‘MR. CHAD’ gaf Bobbie gedurende de dag privé concerten voor speciale genodigden waarin ze de liedjes van de EP één op één akoestisch voordroeg. Kort, klein en krachtig. De perfecte manier om zich voor te stellen en te vragen: May I sing for you? Op 31 mei zal Bobbie Wall in dezelfde setting optreden op het Buur(t)feest Amsterdam.

Alvast een aantal nummers beluisteren? Dat kan via deze link: https://soundcloud.com/bobbiewall
En kijk voor meer informatie op haar website: www.bobbiewall.com

Foto: Maaike van Esch

0 comments